5 причини да изберем частна занималня

5 причини защо да изберем частна занималня

 

 

частна учебна занималня

Все повече родители на днешно време се чудят между това къде да запишат детето си – в занималнята в училище или в частна такава. И в двата варианта има плюсове и минуси.

Основният проблем се явява т.нар. самоподготовка на ученика след учебните занятия. Това включва освен писането на домашни работи и усвояване на материала, така и подготовката за тестове, изпити и контролни работи и други.

 

Добрата занималня може да превърне безцелните часове след училище в продуктивно време за учене. Това е от голяма полза както за децата, които срещат затруднения ученето, така и за тези, които имат интерес да се развиват и да са успешни.

 

 

Ето 5 причини, които в една елитна частна занималня може да направи от децата Ви самоуверени и уравновесени млади хора:

 

 

1.Осигуряване на контрол върху взетия материал. Обучение и обратна връзка.

 

В частните занимални обикновено това е първостепенен приоритет. Подходът към всяко дете е индивидуален, съобразен с личния темп и емоционалност на детето. В случай че има пропуски от предишни уроци и класове, лесно могат да бъдат открити и съответно да се наваксат. В по-реномираните учебни центрове програмите за обучение са им специално разработени за тази цел. Преподавателите също са изцяло и изрично обучени и подготвени за това. 

Обратната връзка също е сериозно застъпена в частната занималня. Така разбирате във всеки един момент до каква степен детето е усвоило материала и на какво ниво са нанията му. Това подсигурява спокойствието вкъщи и вместо безкрайното учене и писане на домашни до късно вечер и почивните дни, получавате уюта на това да прекарате време със семейството си в игри и забавления.

 

 

2.Развиване на социалните умения. Емоционална интелигентност и личностно развитие

 

Частна занималня

Добрата среда и атмосфера в занималнята насърчава сътрудничеството, подкрепата и уважението. Това помага на децата да се почувстват по-сигурни относно присъединяването към група хора или започване на разговор. Този процес на интеграция се следи стриктно от възрастен специалист в областта. Така процесът се контролира и детето е напътствано и подкрепяно през цялото време. 

 

В частните занимални се обръща особено внимание на това, с цел детето да израсне освен интелектуално, така и емоционално.

Това е нещо, слабо застъпено към момента в училищата в България, поради много причини и обстоятелства. В същото време е от особена важност и се явява основен момент при психичното развитие и израстване при децата.

 

 

3.Самостоятелност и увереност

 

В частните занимални детето придобива навици, свързани с ученето, подготовката и заучаването на нови знания и умения. Това всичко се случва с помощта и подкрепата на възпитател, който го насочва и подпомага в този процес. Самостоятелната подготовка, отговорностите и активностите, предлагани от детския учебен център, подготвят ученика за по-горните курсове, където няма занимални и то трябва да се справя само с учебния материал.

 

Също така, срещайки конкуренция в позитивна и креативна среда, децата изграждат повече увереност,  в резултат на което стават по-склонни да изпробват нови неща, да поемат повече рискове и да предприемат сами действия- да бъдат инициатори.

Това от своя страна води до по-висока самооценка и самочувствие. Ето защо намирането на подходящата частна занималня за вашето дете е от ключово значение за неговото развитие.

 

 

4.Създаване на усещане за принадлежност

 

 

Вчастна учебна занималня частната занималня децата могат да срещнат и опознаят различни лица от тези, които виждат в училище всекидневно, благодарение на учениците от други училища, които посещават същия учебен център. Така се сблъскват с различни характери, научават се да се социализират,  да се справят с нови за тях ситуации и срещат повече разнообразие в ежедневието си.

 

В случай че занималнята е в близост до училището на детето, се създава възможност за срещи не само между деца от чужди училища, но и познати лица, но в нова различна среда. Това ще промени погледа и гледната точка на детето към негов познат и така ще  го опознае в различна светлина. В резултат на това децата с различия в мисленето или ученето са по-склонни да бъдат интегрирани и да се чувстват част от групата. Това подпомага тяхното самочувствие, правилно развитие и  ги кара да се чувстват значими за околните като личности.

 

 

5.По-забавно учене и разнообразни допълнителни дейности на едно място

 

Някои по-модерни частни занимални предлагат часове и курсове в области като наука или изкуство. В тези дейности няма стресиращи тестове и учениците работят заедно в групи и се забавляват. За деца с различия в поведението и други именно тези часове могат да бъдат изключително важни за тях –  забавни, смислени, полезни и без стрес и натиск.

 

Повечето частни занимални вече предлагат възможности за развиване на уменията по рисуване, музика, научни класове и др., които могат да помогнат на децата да намерят нови интереси и хобита, за които не са предполагали нито те, нито родителите им.

 

 

При нас ще откриете всичко това!

частна учебна занималня

 

Заповядайте при нас, за да може детето Ви да учи с удоволствие и да е успешно в училище. 

Прекарайте свободното си време заедно единствено в забавление и положителни емоции!

 

Ще се радваме да ни се доверите и ние да бъдем Вашият избор при търсенето на подходяща учебна занималня и допълнителни курсове за детето Ви.

Очакваме Ви !

 

BRAIN Academy. Be Smart

Частна занималня BRAIN Academy[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]