5 причини да изберем частна занималня

5 причини защо да изберем частна занималня

 

 

частна учебна занималня

Все повече родители на днешно време избират да запишат детето си на извънучилищна частна занималня или детски център.

Основният проблем се явява т.нар. самоподготовка на ученика след учебните занятия, което включва писането на домашни работи, усвояване на материала, подготовката за тестове и контролни работи и др.

 

Добрата занималня може да превърне безцелните часове след училище в продуктивно време за учене. Това е от голяма полза както за децата, които срещат затруднения ученето, така и за тези, които имат интерес да се развиват и да са успешни.

 

 

Ето 5 причини, които в една елитна частна занималня може да направи от децата Ви самоуверени и уравновесени млади хора:

 

 

1.Осигуряване на контрол върху взетия материал. Обучение

 

В частните занимални обикновено това е първостепенен приоритет. Подходът към всяко дете е индивидуален, съобразен с личния темп и емоционалност на детето. В случай че има пропуски от предишни уроци и класове, лесно могат да бъдат открити и съответно да се наваксат. В по-реномираните учебни центрове програмите за обучение са им специално разработени за тази цел, както и преподавателите са изцяло обучени за целта.

Така Ви се подсигурява спокойствието вкъщи и вместо безкрайното учене и писане на домашни по нощите и почивните дни, получавате уюта на това да прекарате време със семейството си в игри и забавления.

 

 

2.Развиване на социалните умения. Емоционална интелигентност и личностно развитие

 

Частна занималня

Добрата среда и атмосфера в занималнята насърчава сътрудничеството, подкрепата и уважението. Това помага на децата да се почувстват по-сигурни относно присъединяването към група хора или започване на разговор. Този процес на интеграция се следи стриктно от възрастен специалист, който го контролира и го напътства в полза изцяло на детето.

 

В частните занимални това се обръща особено внимание на този вид общуване, с цел детето да израсне освен интелектуално, така и емоционално.

Това е нещо, слабо застъпено към момента в училищата в България, поради много причини и обстоятелства, като в същото време е от особена важност при психичното развитие и израстване при децата.

 

 

3.Самостоятелност и увереност

 

В частните занимални детето придобива навици, свързани с ученето, подготовката и заучаването на нови знания и умения. Това всичко се случва с помощта и подкрепата на възпитател, който го насочва и подпомага в този процес. Самостоятелната подготовка, отговорностите и активностите, предлагани от детския учебен център, подготвят ученика за по-горните курсове, където няма занимални и то трябва да се справя само с учебния материал.

 

Също така, срещайки конкуренция в позитивна и креативна среда, децата изграждат повече увереност,  в резултат на което стават по-склонни да изпробват нови неща, да поемат повече рискове и да предприемат сами действия- да бъдат инициатори.

Това от своя страна води до по-висока самооценка и самочувствие. Ето защо намирането на подходящата частна занималня за вашето дете е от ключово значение за неговото развитие.

 

 

4.Създаване на усещане за принадлежност

 

 

Вчастна учебна занималня частната занималня децата могат да срещнат и опознаят различни лица от тези, които виждат в училище всекидневно, благодарение на учениците от други училища, които посещават същия учебен център. Така се сблъскват с различни характери, научават се да се социализират,  да се справят с нови за тях ситуации и срещат повече разнообразие в ежедневието си.

 

В случай че занималнята е в близост до училището на детето, се създава възможност за срещи не само между деца от чужди училища, но и познати лица, но в нова различна среда. Това ще промени погледа и гледната точка на детето към негов познат и така ще  го опознае в различна светлина. В резултат на това децата с различия в мисленето или ученето са по-склонни да бъдат интегрирани и да се чувстват част от групата, което ще подпомогне за тяхното самочувствие, правилно развитие и ще ги накара да се чувстват значими за околните като личности.

 

 

5.По-забавно учене и разнообразни допълнителни дейности на едно място

 

Някои по-модерни частни занимални предлагат часове и курсове в области като наука или изкуство. В тези дейности няма стресиращи тестове и учениците работят заедно в групи и се забавляват. За деца с различия в поведението и други именно тези часове могат да бъдат изключително важни за тях –  забавни, смислени, полезни и без стрес и натиск.

 

Повечето частни занимални вече предлагат възможности за развиване на уменията по рисуване, музика, научни класове и др., които могат да помогнат на децата да намерят нови интереси и хобита, за които не са предполагали нито те, нито родителите им.

 

 

При нас ще откриете всичко това!

частна учебна занималня

 

Ще се радваме да ни се доверите и ние да бъдем Вашият избор ! Очакваме Ви !

 

 

 

BRAIN Academy – Early Learning & Child Care

Частна занималня BRAIN Academy[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]