Габриела Тончева

Art Teacher

MESSAGE ME

0

COURSES

0

FOLLOWERS

0

RATING

Габриела Тончева е родена в София. Завършва с отличие Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн (София), специалност „Моден дизайн“, през 2008 г. С отличие завършва и бакалавърската програма по „Изящни изкуства“ в НБУ, модул „Алтернативна керамика и стъкло“ и модул „Сценичен дизайн“, през 2015 г. През 2013 г. се обучава в чешкия университет „Томаш Батя“ в Злин по програма „Еразъм“, студентска мобилност „Дизайн на стъкло“. През 2016 г. завършва с пълно отличие магистърската програма на НБУ „Изкуството от стъкло и керамика в архитектурата“.

 

През 2017 г. печели стипендия за обучение в докторската програма „Визуално-пластични изкуства“ на департамент „Изящни изкуства“ на НБУ.

 

Още като ученичка участва в множество проекти и изложби и печели различни конкурси. По време на академичното си следване участва в множество краткосрочни обучения и практики в страната и чужбина. От 2015 г. участва в реновирането на прозорците в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ в София. Автор на архитектурно-художествен синтез в частни и обществени пространства.

 

Габриела е организатор и асистент директор на „Международно биенале на стъклото“, България в периода 2014-2019 г. Реализирала е три самостоятелни изложби, както и множество участия в общи местни и международни събития. Нейни произведения са част от публични и частни колекции.

Any followers founded
Any review founded
Any courses assigned

Phone : 089 351 4106

Location : Sofia, Bulgaria

Contact Me