Шах за деца

01-10-2023

1 уч. час седмично 2 уч. часа седмично

per person /
Лв.

90

Шахмат за деца

Teacher

Иво Ягличев

Category

Creative Science Social skills & Mindset Sports Activity

Course Attendees

Still no participant

Course Reviews

Still no reviews

Шахът се известен като идеалния спорт за упражнение на най-важния орган в човека – мозъка.  Заповядайте в BRAIN Academy® за да се потопите в магията на една от най-древните игри в света, с която са се забавлявали крале и аристократи от всички епохи!

Шахматната игра формира изключително ценни качества и умения, които допринасят за цялостното изграждане и развитие на личността. Практикуването на шах от ранна детска възраст е гаранция за усъвършенстването им, а ползите, които човек получава остават за цял живот. 

 

Чрез играта на шах, децата придобиват умения да си поставят цели и конкретен план за действие и за постигането им. Учат се на търпение и спокойствие, като за целта се концентрират върху играта. Използват и прилагат готови модели, като се обмислят като се обмислят планове и ходове напред, за да погледнат обективно на конкретната ситуация. Опитват се да предвидят ходовете на противника си и изграждат стратегия за победа! Мислят, решават и действат ! Има ли изобщо по-добра подготовка за живота за едно дете ?

Шах за деца

Логика

Играейки шах, детето може да се научи да мисли не само абстрактно, но и логично. В зависимост от ситуацията, трябва да се избере единственият правилен ход, предвиждайки действията на противника си

частна занималня с шах

Концентрация

Шахът помага на децата да подобрят различни качества в себе си като търпение и решителност. Вдъхновено от играта, детето придобива важни умения като планиране и прогнозиране на ходове, последиците от тях и други.

частна занималня с шах

Памет

Известно е, че професионалните шахматисти имат различна и много по-усъвършенствана визуална памет от повечето хора. Това умение се създава с дългогодишни тренировки, но остава с играча за цял живот.

Ползите от шахмата

Играта на шах развива изключително ценни умения и качества в децата, които остават за цял живот. Ето някои от най-важните от тях:

  • Подпомага се развитието и растежа на мозъка
  • Подобрява абстрактното мислене 
  • Упражняване на двете мозъчни полукълба
  • Мислене в перспектива
  • Умения за вземане на решения
  • Критично и аналитично мислене 

Обучението по Шахмат за деца в BRAIN Academy® е подходящо за деца над 5 годишна възраст.

Групите са съобразени според нивото - начинаещи, средно напреднали и напреднали.

Иво Ягличев - Шах за деца

Основният треньор по шах е Иво Ягличев - ФИДЕ инструктор от 2019 г, с опит над 15 години. Владее английски, руски, испански и хинди. За повече информация ТУК

Описание и цени

Групите са от 3 до 8 деца. Курсът се провеждат на територията на академията, с продължителност един астрономически час.

 

Всеки четвъртък

  • от 15 - 16 ч.
  • от 16 - 17 ч.

Месечна такса за посещение 2 път седмично- 90 лв.

Месечна такса за посещение 1 път седмично- 60 лв.

Цена на един урок - 25 лв.

 

*Месечната такса е на база календарен месец и пропуснати часове не се прехвърлят.

Форма за записване

Our Main Teachers

Роден на 10 юни 1978г в гр. София. Завършил Национална природоматематическа гимназия през 1997г., специалност химия. След това завършва Софийския Университет " Св. Климент Охридски" със специалност индология. С образованието си продължава със специализация по Шахмат в Националната спортна академия "Васил Левски" гр. София и я завършва през 2014г. 

Преди да се отдаде на работата с деца,дълги години е била на ръководни позиции в корпоративния частен сектор, като част от екипа на различни компании. Завършила е частна езикова гимназия с английски език, профил "Право и мениджмънт" в гр.София. Висшето си образование- магистърска степен  "Финансов контрол" завършва в "Нов Български Университет", като след това продължава с още две магистратури към University of Delaware - Finance Accounting & Corporate Finance.

Даниел Лидиянов

Програмиране за деца
VIEW PROFILE

Даниел Лидиянов е в екипа на BRAIN Academy още от самото му създаване. Започва да се занимава с програмиране още от дете. В момента е собственик на Weband, съвременна игитална агенция, предлагаща комплексни бизнес решения

Шахматната игра формира изключително ценни качества и умения, които допринасят за цялостното изграждане и развитие на личността. Практикуването на шах от ранна детска възраст е гаранция за усъвършенстване им, а ползите, които човек получава остават за цял живот. Чрез играта на шах, децата придобиват умения да си поставят цели и конкретен план за действие и за постигането им.

Price : 90 Лв.

Max Availability : 6

Difficulty : Advanced All types Begginers Medium

Location : BRAIN Academy - Sofia

Typology : Group

Question