Полезно

Блог

Как и къде да прекараме коледна ваканция с децата си в града?

13 декември

Коледната ваканция е магичен период, изпълнен с радост и очакване. Тази статия ще ви предложи идеи и съвети как да направите Коледата незабравима за Вас и вашето семейство.

READ MORE
Детско развитие

12 забавни научни експерименти за деца у дома

21 декември

Представяме Ви много лесни и забавни експерименти за деца, които може да се направят спокойно вкъщи. Подбрали сме ги специално за Вас без много материали и продукти. Лесни за изпълнение, тези STEAM експерименти ще внесат смях и удивление във Вашите домове!

READ MORE
Детско развитие

10 стъпки, с които да накарате детето да пише домашното си с удоволствие

7 декември

Училището и домашната подготовка, понякога могат да бъдат истинско предизвикателство за децата. Предоставяме на Вашето внимание една информативна статия с възможните причини за нежеланието за писане на домашна работа и как да то да се преодолее, за да може то да е успешно не само в училище и допълнителните уроци ами и въобще.

READ MORE
Детско развитие

Готови за училище – 8 полезни съвета за родители

29 август

С наближаването на края на лятото и началото на училищния сезон, понякога да е трудно да се върнете в ритъма на редовния си график както вие, така и вашите деца. За да ви помогнем с прехода от слънчевите летни дни към училище сме Ви подготвили 8 съвета, които можете да използвате, за да улесните децата да се върнат обратно в училищния живот, като същевременно се справите със собствения си стрес и напрежение

READ MORE
Детско развитие

Лятна занималня – какви са ползите ?

5 март

Лятната занималня е все по-разпространен, привлекателен и достъпен вариант за работещите родители в града. Една професионално изготвена програма от утвърден детски център, детска академия или училище се явява много повече от тичане в парка и висене пред дигитални устройства през свободното време.

READ MORE
Детско развитие

5 причини защо да изберем частна занималня

19 януари

Все повече родители на днешно време избират да запишат детето си на извънучилищна частна занималня или детски център. Основният проблем се явява т.нар. самоподготовка на ученика след учебните занятия, което включва писането на домашни работи, усвояване на материала, подготовката за тестове и контролни работи и др.

READ MORE