Полезно

Детско развитие

Забавни и лесни научни експерименти за деца у дома /част 2/

Втора част на лесни и забавни експерименти за деца, които да правят сами вкъщи. Това ще стимулира научното им и аналитично мислене, подхрани тяхната любознателност и развитие.

READ MORE

Блог

Идеи за разходка с деца около София

Няколко готови идеи за разходка с деца в близост около София сред красива природа и интересни забележителности.

READ MORE

Блог

Как и къде да прекараме коледна ваканция с децата си в града?

Коледната ваканция е магичен период, изпълнен с радост и очакване. Тази статия ще ви предложи идеи и съвети как да направите Коледата незабравима за Вас и вашето семейство.

READ MORE

Детско развитие

12 забавни научни експерименти за деца у дома

Представяме Ви много лесни и забавни експерименти за деца, които може да се направят спокойно вкъщи. Подбрали сме ги специално за Вас без много материали и продукти. Лесни за изпълнение, тези STEAM експерименти ще внесат смях и удивление във Вашите домове!

READ MORE

Детско развитие

10 стъпки, с които да накарате детето да пише домашното си с удоволствие

Училището и домашната подготовка, понякога могат да бъдат истинско предизвикателство за децата. Това е статия с възможните причини за нежеланието за писане на домашна работа и как да то да се преодолее, за да може то да е успешно не само в училище и допълнителните уроци ами и въобще.

READ MORE

Детско развитие

Готови за училище – 8 полезни съвета за родители

С наближаването на края на лятото и началото на училищния сезон, понякога да е трудно да се върнете в ритъма на редовния си график както вие, така и вашите деца. За да ви помогнем с прехода от слънчевите летни дни към училище сме Ви подготвили 8 съвета, които можете да използвате, за да улесните децата да се върнат обратно в училищния живот, като същевременно се справите със собствения си стрес и напрежение

READ MORE

Детско развитие

Лятна занималня – какви са ползите ?

Лятната занималня е все по-разпространен, привлекателен и достъпен вариант за работещите родители в града. Една професионално изготвена програма от утвърден детски център, детска академия или училище се явява много повече от тичане в парка и висене пред дигитални устройства през свободното време.

READ MORE

Детско развитие

5 причини защо да изберем частна занималня

Все повече родители на днешно време избират да запишат детето си на извънучилищна частна занималня или детски център. Основният проблем се явява т.нар. самоподготовка на ученика след учебните занятия, което включва писането на домашни работи, усвояване на материала, подготовката за тестове и контролни работи и др.

READ MORE

Детско развитие

Частна или държавна занималня?

Частна или държавна занималня? Как да изберем? В днешно време все повече родители се запитват този въпрос що се касае за следучилищните часове на децата от първи до към седми клас. Ако трябва да сме обективи, истината е, че и при двете форми има и плюсове и минуси, които ще се опитаме да съпоставим в тази статия.

READ MORE

Детско развитие

Бавен темп на работа, разсеяност и претовареност

Пиша ви относно сина ми – на 11 години, в 5-ти клас е. От тази година е приет да учи в музикално училище – свири на пиано. Може би има известни проблеми с ученето и донякъде с поведението… В началното училище имаше проблеми с огледално писане на букви, числа, понякога дори цели думи или числови изрази. Много е разсеян

READ MORE

Детско развитие

Отказ от учебни задължения и агресия

Здравейте! Имам син на 9години! Нашият проблем с него е, че е много буен и агресивен към своите съученици! Понякога отказва да си пише домашните! Но най-много ме притеснява агресията му! Пробвали сме с наказания, с разговори, с лишаване от любими игри или компютър но резултатът е временен!

READ MORE

Детско развитие

Нежелание за подготовка на домашни и уроци

Синът ми е във втори клас проблема е че не иска да учи вкъщи-нито да си пише домашните нито някакви допълнителни задачи. Прави го с много уговорки от наша страна.Когато му кажем да пише се сърди постоянно.Той е с детска абсансна епилепсия и още в първи клас за да не го натоварваме не настоявахме да учи много вкъщи.

READ MORE